Anthropic برنامهای با عنوان “هوش مصنوعی برای علم” راهاندازی میکند تا از محققانی که روی پروژههای علمی “پرکاربرد” کار میکنند، با تمرکز بر کاربردهای زیستشناسی و علوم زیستی، حمایت کند.
این برنامه که روز دوشنبه اعلام شد، تا سقف ۲۰,۰۰۰ دلار اعتبار API Anthropic را طی یک دوره شش ماهه به محققان “واجد شرایط” ارائه میدهد. این محققان بر اساس “مشارکتهایشان در علم، پتانسیل تأثیر تحقیقات پیشنهادیشان، و توانایی هوش مصنوعی برای تسریع معنادار کارشان” انتخاب خواهند شد. دریافتکنندگان به مجموعه مدلهای هوش مصنوعی استاندارد Anthropic، از جمله تمام مدلهای خانواده Claude که به طور عمومی در دسترس هستند، دسترسی پیدا خواهند کرد.
Anthropic در یک پست وبلاگ نوشت: “قابلیتهای استدلال و زبان پیشرفته هوش مصنوعی میتواند به محققان در تجزیه و تحلیل دادههای علمی پیچیده، تولید فرضیهها، طراحی آزمایشها و انتقال مؤثرتر یافتهها کمک کند. ما به ویژه علاقهمند به حمایت از کاربردهایی هستیم که در آن هوش مصنوعی میتواند به تسریع فرآیندهای مربوط به درک سیستمهای بیولوژیکی پیچیده، تجزیه و تحلیل دادههای ژنتیکی، تسریع کشف دارو به ویژه برای برخی از بزرگترین بار بیماریهای جهانی، افزایش بهرهوری کشاورزی و موارد دیگر کمک کند.”
Anthropic یکی از بسیاری از شرکتهای هوش مصنوعی است که نسبت به کاربرد هوش مصنوعی در علم خوشبین است. پیش از این در سال جاری، گوگل از یک “همکار دانشمند هوش مصنوعی” رونمایی کرد که به گفته این غول فناوری میتواند به دانشمندان در ایجاد فرضیهها و برنامههای تحقیقاتی کمک کند. Anthropic و رقیب اصلی آن، OpenAI، به همراه شرکتهایی مانند FutureHouse و Lila Sciences، ادعا کردهاند که ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند به طور چشمگیری کشف علمی، به ویژه در پزشکی، را تسریع کنند.
اما بسیاری از محققان هوش مصنوعی امروزی را به دلیل غیرقابل اعتماد بودن آن، در هدایت فرآیند علمی چندان مفید نمیدانند.
بخشی از چالش در توسعه یک “دانشمند هوش مصنوعی” پیشبینی تعداد بیشماری از عوامل مخدوشکننده است. هوش مصنوعی ممکن است در زمینههایی که نیاز به بررسی گسترده وجود دارد، مانند محدود کردن فهرست وسیعی از احتمالات، مفید باشد، اما اینکه آیا میتواند نوعی از حل مسئله خارج از چارچوب را که منجر به پیشرفتهای واقعی میشود، انجام دهد یا خیر، کمتر واضح است.
نتایج سیستمهای هوش مصنوعی طراحی شده برای علم تا کنون عمدتاً ناامیدکننده بوده است. در سال ۲۰۲۳، گوگل اعلام کرد که حدود ۴۰ ماده جدید با کمک یکی از هوش مصنوعیهای خود به نام GNoME سنتز شدهاند. اما یک تحلیل خارجی نشان داد که حتی یکی از آن مواد در واقع کاملاً جدید نبوده است.
بدون شک Anthropic امیدوار است که تلاشهایش بهتر از تلاشهای قبلی نتیجه دهد.
این شرکت میگوید که انتخابهای برنامه “هوش مصنوعی برای علم” خود را بر اساس شایستگی علمی، پتانسیل تأثیر، امکانسنجی فنی و معیارهای غربالگری امنیت زیستی (یعنی اطمینان از اینکه تحقیقات پیشنهادی نمیتواند کاربردهای مضر را فعال کند) در اولین دوشنبه هر ماه انجام خواهد داد. محققان میتوانند از طریق یک فرم در وبسایت این شرکت درخواست دهند و درخواستها توسط Anthropic “از جمله کارشناسان موضوعی در زمینههای مربوطه” بررسی خواهند شد.
منبع: تککرانچ