دو دیدگاه کاملاً متفاوت درباره هوش مصنوعی روز دوشنبه در نمایشگاه کنگره جهانی موبایل روی صحنه مطرح شد.
ری کورزویل، آیندهپژوه و مبلغ ایده تکینگی که همچنین نقشی پژوهشی در گوگل دارد، با خوشبینی تمام از پتانسیل این فناوری دفاع کرد؛ او معتقد است هوش مصنوعی میتواند با زندگی انسان درآمیزد و آن را بهسوی بهبود دگرگون کند. کورزویل که از طریق ویدئوکنفرانس با پیراهنی سفید و ساسبندهایی با رنگهای زنده سخن میگفت، اظهار داشت که هوش مصنوعی تواناییهای بشریت را تقویت خواهد کرد و اگرچه شاید جاودانگی به ارمغان نیاورد، اما با پیشرفتهایی که در حوزههایی مانند مراقبتهای بهداشتی به کمک هوش مصنوعی رقم میخورد، طول عمر و توانمندیهای انسان را بهطور چشمگیری افزایش خواهد داد.
او پیشنهاد کرد که هوش مصنوعی همین حالا هم برای کسانی که به آن توجه دارند، دستاوردهای عظیمی به همراه داشته و قرار است «همه چیز را بهیکباره» متحول کند و فواید بیشماری را در حوزههای مختلف بر بشریت نازل کند، از جمله آزادسازی انرژی فراوان خورشیدی. کورزویل پیشبینی کرد که به لطف «طراحیهای بهینهشده با هوش مصنوعی» و اجزای جدید، فناوری انرژی تجدیدپذیر تا یک دهه آینده غالب خواهد شد.
در مقابل، دیدگاه بدبینانه مرتبط با هوش مصنوعی بهصورت حضوری و با زبانی سادهتر ارائه شد: اسکات گالووی، نویسنده، استاد دانشگاه و سرمایهگذار حوزه فناوری، در گفتوگوی خود روی صحنه هشدار داد که الگوریتمهایی که خشم را دامن میزنند، در حال نابودی یک نسل کامل، بهویژه از مردان جوان، هستند. او استدلال کرد که این الگوریتمها، که توسط مالکان بیتوجهشان رها شدهاند، دریافتهاند «خشم بهترین ابزار برندسازی است» و تصویری از پلتفرمهای تحت حمایت تبلیغات و تقویتشده با هوش مصنوعی ترسیم کرد که از یک ملت دوقطبیشده سود میبرند؛ جایی که در ایالات متحده همسایگان روزبهروز کمتر با یکدیگر گفتوگو میکنند.
گالووی گفت: «ما هرگز تا این حد قدرتمند نبودهایم… و با این حال از یکدیگر متنفریم.» او مرتبسازی اطلاعات توسط هوش مصنوعی را عامل افزایش انزوا و نگرشهای ضداجتماعی، بهویژه در میان مردان جوان، و همچنین تشدید بحران تنهایی در سطح ملی دانست.
گالووی فراتر رفت و از طبقه میلیاردرهای مدیران عامل فناوری به دلیل عدم اعتراض به سوءاستفادههای دموکراتیک دولت کنونی ایالات متحده انتقاد کرد؛ جایی که ایلان ماسک، مالک ایکس، بر دپارتمان کارایی دولت نظارت دارد که مشغول کاهش برنامههای فدرال است، در حالی که دولت ترامپ بیسروصدا کاهش مالیاتهایی را پیش میبرد که به گفته او تنها به نفع ثروتمندترین افراد جامعه، از جمله خودش، خواهد بود.
گالووی با خشم گفت: «این زنجیره بزدلی در میان فوقثروتمندان واقعاً ناامیدکننده و غیرآمریکایی است.» او با لحنی صریح و با استفاده از عبارات تند («برو به جهنم!») به مدیران عامل فناوری از جمله سم آلتمن از OpenAI، جف بزوس، بنیانگذار آمازون، و تیم کوک از اپل حمله کرد که به جای دفاع از نظام دموکراتیکی که به آنها اجازه ساخت امپراتوریهای فناوریشان را داد، در برابر ترامپ سر خم کردهاند.