آرویند کریشنا، مدیرعامل IBM، اظهار داشت که با وجود حملات دولت ترامپ به جهانیسازی، تجارت جهانی هنوز زنده است. او در واقع معتقد است که کلید رشد ایالات متحده در پذیرش تبادل بینالمللی کالاها نهفته است.
کریشنا روز سهشنبه در مصاحبهای روی صحنه در رویداد SXSW گفت: «من بهطور قاطع به این موضوع اعتقاد دارم — فکر میکنم این باور به اقتصاددانانی برمیگردد که در قرن نوزدهم تجارت جهانی را مطالعه کردند — و به نظر آنها، هر ۱۰ درصد افزایش در تجارت جهانی، منجر به ۱ درصد افزایش در تولید ناخالص داخلی محلی میشود. بنابراین، اگر بخواهیم حتی برای رشد محلی بهینهسازی کنیم، باید تجارت جهانی داشته باشیم.»
به گفته کریشنا، تجارت جهانی با اجازه دادن به ورود استعدادهای خارجی به ایالات متحده همراه است. دولت و متحدانش خواستار محدودیتهای بیشتری بر ویزاهای دانشجویی و کاری H-1B شدهاند و ادعا میکنند که این ویزاها شهروندان آمریکایی را در موقعیت نامطلوبی قرار میدهند.
کریشنا گفت: «ما میخواهیم افراد به اینجا بیایند و استعدادهایشان را با خود بیاورند و آن را به کار گیرند. همچنین میخواهیم استعدادهای خودمان را پرورش دهیم، اما اگر بهترین افراد از سراسر جهان را برای یادگیری مردم خودمان به اینجا نیاوریم، نمیتوانیم بهخوبی آن را توسعه دهیم. بنابراین باید یک مرکز استعداد بینالمللی باشیم و سیاستهایی متناسب با آن داشته باشیم.»
کریشنا در این مصاحبه گسترده، نهتنها به مسائل ژئوپلیتیکی بلکه به هوش مصنوعی نیز پرداخت و آن را فناوری ارزشمندی دانست، اما نه راهحل نهایی برای همه چیز.
او با پیشبینی اخیر داریو آمودی، مدیرعامل Anthropic، که گفته بود ۹۰ درصد کدها ممکن است در سه تا شش ماه آینده توسط هوش مصنوعی نوشته شوند، مخالفت کرد.
کریشنا گفت: «فکر میکنم این رقم بیشتر به ۲۰ تا ۳۰ درصد کدها نزدیک باشد که توسط هوش مصنوعی نوشته میشوند، نه ۹۰ درصد. آیا موارد استفاده سادهای وجود دارد؟ بله، اما به همان اندازه موارد پیچیدهای هم هست که در آنها هوش مصنوعی هیچ نقشی نخواهد داشت.»
کریشنا معتقد است که هوش مصنوعی در نهایت برنامهنویسان را بهرهورتر میکند و خروجی آنها و کارفرمایانشان را افزایش میدهد، نه اینکه مشاغل برنامهنویسی را حذف کند، همانطور که برخی منتقدان هوش مصنوعی پیشبینی کردهاند.
او گفت: «اگر با همان تعداد افراد بتوانید ۳۰ درصد کد بیشتری بنویسید، آیا کد بیشتری تولید میشود یا کمتر؟ زیرا تاریخ نشان داده که شرکتی که بهرهورتر است، سهم بازار را به دست میآورد و سپس میتوانید محصولات بیشتری تولید کنید که به شما امکان کسب سهم بازار بیشتری میدهد.»
البته، IBM منافعی در ارائه هوش مصنوعی بهعنوان یک فناوری غیرتهدیدآمیز دارد. این شرکت مجموعهای از محصولات و خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی، از جمله ابزارهای کمکی کدنویسی، را به فروش میرساند.
این اظهارات همچنین تا حدی تغییر موضع کریشنا محسوب میشود؛ او در سال ۲۰۲۳ گفته بود که IBM قصد دارد استخدام در وظایف پشتصحنه را که انتظار میرود با فناوری هوش مصنوعی جایگزین شوند، متوقف کند.
کریشنا بحثهای پیرامون جایگزینی کارگران توسط هوش مصنوعی را با بحثهای اولیه درباره جایگزینی ریاضیدانان و هنرمندان توسط ماشینحساب و فتوشاپ مقایسه کرد. او اذعان کرد که چالشهای «حلنشدهای» در مورد مالکیت معنوی در ارتباط با آموزش و خروجیهای هوش مصنوعی وجود دارد، اما در نهایت این فناوری را نیرویی مثبت و تقویتکننده دانست.
کریشنا درباره هوش مصنوعی گفت: «این یک ابزار است. اگر کیفیتی که همه با استفاده از این ابزارها تولید میکنند بهتر شود، حتی برای مصرفکننده هم، حالا شما محصولات باکیفیتتری مصرف میکنید.»
او پیشبینی کرد که این ابزار ارزانتر خواهد شد. در حالی که اشاره کرد مدلهای استدلالی مانند o1 شرکت OpenAI به قدرت محاسباتی زیادی نیاز دارند و از نظر انرژی پرمصرف هستند، معتقد است که با تکنیکهای نوظهوری مانند آنهایی که استارتاپ چینی DeepSeek نشان داده، هوش مصنوعی در آینده «کمتر از ۱ درصد» انرژی امروزی را مصرف خواهد کرد.
کریشنا گفت: «فکر میکنم DeepSeek پیشنمایشی ارائه داد که میتوان با یک مدل بسیار کوچکتر هم کار کرد. حالا این سؤال پیش میآید که آیا هنوز به برخی مدلهای واقعاً بزرگ برای شروع نیاز دارید؟ و فکر میکنم این چیزی است که [DeepSeek] درباره آن صحبت نکرد.»
اما در حالی که هوش مصنوعی به کالایی فراگیر تبدیل خواهد شد، کریشنا متقاعد نشده است که این فناوری به بشریت در دستیابی به دانش جدید کمک کند؛ نظری که با مقاله اخیر توماس ولف، همبنیانگذار Hugging Face، همراستاست. در عوض، کریشنا معتقد است که محاسبات کوانتومی — فناوریای که IBM به شدت روی آن سرمایهگذاری کرده — کلید تسریع کشف علمی خواهد بود.
کریشنا گفت: «هوش مصنوعی از دانش، ادبیات، گرافیک و چیزهایی که قبلاً تولید شدهاند یاد میگیرد. این فناوری در پی کشف چیزهای آینده نیست… من جزو کسانی هستم که باور ندارند نسل کنونی هوش مصنوعی ما را به چیزی که هوش عمومی مصنوعی نامیده میشود برساند… زمانی که هوش مصنوعی بتواند تمام دانش را بهصورت کاملاً قابل اعتماد داشته باشد و به سؤالاتی فراتر از آنچه انیشتین، اوپنهایمر یا همه برندگان جایزه نوبل با هم میتوانستند پاسخ دهند، جواب بدهد.»
اظهارات کریشنا در تضاد با نظرات سام آلتمن، مدیرعامل OpenAI، قرار دارد که استدلال کرده است هوش مصنوعی «فوقهوشمند» در چند سال آینده امکانپذیر است و میتواند نوآوری را بهطور چشمگیری تسریع کند.
منبع: تککرانچ