سافتبانک با جدیت در حال پیشبرد جاهطلبیهای خود برای ایجاد یک عملیات بزرگ هوش مصنوعی در بازار بومی خود، ژاپن، هم بهصورت مستقل و هم از طریق مشارکت استراتژیک با شرکتهایی مانند اوپنایآی است. این شرکت فناوری روز جمعه تأیید کرد که با پرداخت ۶۷۶ میلیون دلار، کارخانهای را که پیشتر توسط شارپ برای تولید پنلهای السیدی استفاده میشد، خریداری کرده و آن را به یک مرکز داده هوش مصنوعی تبدیل خواهد کرد.
قرارداد خرید و فروش سافتبانک با شارپ شامل زمین و ساختمانهای کارخانه شارپ ساکای در اوساکا به ارزش ۱۰۰ میلیارد ین (۶۷۶ میلیون دلار) است.
این اقدام گامی ضروری برای سافتبانک بود، زیرا مراکز داده نقش کلیدی در موج عظیم هوش مصنوعی مولد که دنیای فناوری را فرا گرفته، ایفا میکنند: ظرفیت بالای مراکز داده هم برای آموزش مدلها و هم برای تأمین و اجرای خدمات بعدی مورد نیاز است.
وقتی از سافتبانک پرسیده شد آیا این سایت بخشی از برنامههایش برای تجاریسازی مدلهای اوپنایآی در ژاپن است، سخنگوی این شرکت به تِککرانچ اشاره کرد که پیشتر اعلام کرده بود با اوپنایآی برای توسعه یک هوش مصنوعی پیشرفته سازمانی به نام «هوش کریستال» در ژاپن همکاری میکند. اوپنایآی در پاسخ به درخواست اظهارنظر درباره این خبر، از ارائه توضیح خودداری کرد.
بر اساس گزارشها، اوپنایآی قصد دارد مدلهای پایه هوش مصنوعی خود را به بازار ژاپن بیاورد و از پردازندههای گرافیکی (GPU) برای توسعه مدلها در کارخانه ساکای استفاده کند. SB اوپنایآی ژاپن، یک سرمایهگذاری مشترک بین سافتبانک و اوپنایآی، مدلها را با استفاده از دادههای مشتریان از فعالیتهای بازاریابی و سایر حوزهها آموزش خواهد داد. سپس این شرکت مشترک، عاملهای هوش مصنوعی سفارشیشده را به مشتریان خواهد فروخت، طبق گزارش نیککِی.
طرح مرکز داده نشاندهنده گسترش دامنه همکاری سافتبانک و اوپنایآی است.
این دو شرکت فناوری پس از همکاریهای اوپنایآی با سافتبانک، اوراکل و دیگر شرکتها برای ساخت چندین مرکز داده هوش مصنوعی در ایالات متحده، سرمایهگذاری مشترک خود را در ژاپن رونمایی کردند. این غول مخابراتی ژاپنی همچنین در اوپنایآی سرمایهگذاری میکند. مذاکرات از ماهها پیش در جریان بوده و آخرین اخبار حاکی از آن است که سافتبانک قصد دارد تا ۲۵ میلیارد دلار در اوپنایآی با ارزشگذاری نزدیک به ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری کند. با این حال، این جذب سرمایه هنوز نهایی نشده و بهصورت رسمی اعلام نشده است.
خرید این کارخانه توسط سافتبانک تقریباً ۱۰ ماه پس از امضای تفاهمنامهای برای ساخت یک مرکز داده بزرگ هوش مصنوعی در کارخانهای که پیشتر شارپ برای تولید پنلهای السیدی استفاده میکرد، انجام شده است.
سافتبانک قصد دارد عملیات خود را در سال ۲۰۲۶ آغاز کند. این شرکت انتظار دارد کارخانه پنلهای السیدی ظرفیت برقی کافی برای راهاندازی مرکز داده هوش مصنوعی داشته باشد؛ در ابتدا حدود ۱۵۰ مگاوات و در نهایت با افزایش به بیش از ۲۴۰ مگاوات.
کارخانه ساکای سومین مرکز داده سافتبانک خواهد بود. این شرکت در حال حاضر یک مرکز داده در توکیو دارد و مرکز دیگری در هوکایدو در حال ساخت است.
منبع: تککرانچ