خبر
گوگل SpeciesNet را منتشر کرد؛ مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی که برای شناسایی حیات‌وحش طراحی شده است
زمان مطالعه: 2 دقیقه
گوگل SpeciesNet را منتشر کرد؛ مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی که برای شناسایی حیات‌وحش طراحی شده است
گوگل SpeciesNet را منتشر کرد؛ مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی که برای شناسایی حیات‌وحش طراحی شده است
خبر
گوگل SpeciesNet را منتشر کرد؛ مدلی مبتنی بر هوش مصنوعی که برای شناسایی حیات‌وحش طراحی شده است
زمان مطالعه: 2 دقیقه

گوگل یک مدل هوش مصنوعی به نام SpeciesNet را به‌صورت منبع‌باز منتشر کرده است که برای شناسایی گونه‌های جانوری با تحلیل عکس‌های گرفته‌شده از تله‌های دوربینی طراحی شده است.

محققان در سراسر جهان از تله‌های دوربینی — دوربین‌های دیجیتالی متصل به حسگرهای مادون قرمز — برای مطالعه جمعیت‌های حیات‌وحش استفاده می‌کنند. اما در حالی که این تله‌ها می‌توانند اطلاعات ارزشمندی ارائه دهند، حجم عظیمی از داده‌ها را تولید می‌کنند که بررسی آن‌ها روزها تا هفته‌ها زمان می‌برد.

به منظور کمک به این موضوع، گوگل حدود شش سال پیش ابتکار Wildlife Insights را راه‌اندازی کرد که بخشی از برنامه خیریه Google Earth Outreach این شرکت است. Wildlife Insights پلتفرمی را فراهم می‌کند که در آن محققان می‌توانند تصاویر حیات‌وحش را به اشتراک بگذارند، شناسایی کنند و به‌صورت آنلاین تحلیل کنند و با همکاری یکدیگر، فرآیند تحلیل داده‌های تله‌های دوربینی را تسریع ببخشند.

بسیاری از ابزارهای تحلیلی Wildlife Insights توسط SpeciesNet پشتیبانی می‌شوند. گوگل ادعا می‌کند که این مدل با استفاده از بیش از ۶۵ میلیون تصویر در دسترس عموم و تصاویری از سازمان‌هایی مانند مؤسسه زیست‌شناسی حفاظت اسمیتسونیان، انجمن حفاظت از حیات‌وحش، موزه علوم طبیعی کارولینای شمالی و انجمن جانورشناسی لندن آموزش دیده است.

خروجی از SpeciesNet
خروجی از SpeciesNet. منبع تصویر: دانشگاه مینه سوتا

گوگل اعلام کرده است که SpeciesNet می‌تواند تصاویر را به بیش از ۲۰۰۰ برچسب طبقه‌بندی کند که شامل گونه‌های جانوری، دسته‌بندی‌های زیستی مانند «پستانداران» یا «گربه‌سانان»، و اشیای غیرجانوری (مانند «وسیله نقلیه») می‌شود.

گوگل در پستی وبلاگی که روز دوشنبه منتشر شد، نوشت: «انتشار مدل هوش مصنوعی SpeciesNet به توسعه‌دهندگان ابزار، پژوهشگران دانشگاهی و استارتاپ‌های مرتبط با تنوع زیستی امکان می‌دهد تا نظارت بر تنوع زیستی در مناطق طبیعی را گسترش دهند.»

SpeciesNet در GitHub تحت مجوز آپاچی ۲.۰ در دسترس است، به این معنا که می‌توان از آن به‌صورت تجاری و بدون محدودیت‌های قابل‌توجه استفاده کرد.

شایان ذکر است که گوگل تنها ارائه‌دهنده ابزار منبع‌باز برای خودکارسازی تحلیل تصاویر تله‌های دوربینی نیست. آزمایشگاه AI for Good مایکروسافت نیز PyTorch Wildlife را نگهداری می‌کند؛ چارچوبی مبتنی بر هوش مصنوعی که مدل‌های از پیش آموزش‌دیده‌ای را برای شناسایی و طبقه‌بندی جانوران ارائه می‌دهد.

منبع: تک‌کرانچ

اشتراک گذاری:

آخرین مقالات پیشنهادی

دیدگاه‌ها

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دیتانید تو مراحل مختلف تحلیل داده می‌تونه به شما کمک کنه:
  1. امکان‌سنجی خواسته‌ها و تطبیق نیازمندی‌ها
  2. استخراج و تمیز کردن دادگان
  3. طراحی مدل‌های مناسب
  4. آموزش مدل براساس داده‌های به‌دست آمده
  5. استقرار مدل

آخرین اخبار

اخبار مشابه

روش جدید قابلیت اطمینان گزارش‌های تشخیصی رادیولوژیست‌ها را ارزیابی و بهبود می‌بخشد
به دلیل ابهام ذاتی در تصاویر پزشکی مانند اشعه ایکس، رادیولوژیست‌ها اغلب هنگام توصیف وجود یک آسیب‌شناسی خاص، مانند ذات‌الریه، از کلماتی مانند "ممکن ..
فناوری Web3 به ایجاد اطمینان و اعتماد در هوش مصنوعی کمک می‌کند
وعده هوش مصنوعی این است که زندگی همه ما را آسان‌تر خواهد کرد. و با این سهولت بزرگ، پتانسیل سود جدی نیز به همراه می‌آید. سازمان ملل متحد تخمین ...
نینا شیک(نویسنده): تأثیر هوش مصنوعی مولد بر تجارت، سیاست و جامعه
نینا شیک، سخنران و کارشناس برجسته در زمینه هوش مصنوعی مولد است که به دلیل کار پیشگامانه‌اش در تقاطع فناوری، جامعه و ژئوپلیتیک مشهور است...