خبر
گوگل از استارتاپ کوانتومی بوستون QuEra، در دور تأمین مالی ۲۳۰ میلیون دلاری حمایت کرد
زمان مطالعه: 3 دقیقه
گوگل از استارتاپ کوانتومی بوستون QuEra، در دور تأمین مالی ۲۳۰ میلیون دلاری حمایت کرد
گوگل از استارتاپ کوانتومی بوستون QuEra، در دور تأمین مالی ۲۳۰ میلیون دلاری حمایت کرد
خبر
گوگل از استارتاپ کوانتومی بوستون QuEra، در دور تأمین مالی ۲۳۰ میلیون دلاری حمایت کرد
زمان مطالعه: 3 دقیقه

پس از پیشرفت‌های قابل‌توجه در تراشه‌های کوانتومی و اصلاح خطا (دو چالش کلیدی در محاسبات کوانتومی)، یک استارتاپ مستقر در بوستون به نام QuEra روز سه‌شنبه اعلام کرد که موفق به تأمین مالی ۲۳۰ میلیون دلاری از شرکت‌هایی مانند گوگل و سافت‌بانک شده است. این شرکت قصد دارد با استفاده از این سرمایه، در سه تا پنج سال آینده یک رایانه کوانتومی کاملاً کاربردی بسازد.

نکته قابل توجه این است که این تأمین مالی از نوع سهام نیست، بلکه یک اوراق قرضه قابل‌تبدیل است که تیم QuEra اعلام کرده در دور بعدی تأمین مالی سهامی، به سهام تبدیل خواهد شد.

این شرکت که در حال حاضر توسط اندی اوری، مدیرعامل موقت و کهنه‌کار حوزه فناوری سازمانی، اداره می‌شود، از اعلام زمان دقیق دور بعدی تأمین مالی سهامی خودداری کرد.

تا به امروز، QuEra نزدیک به ۵۰ میلیون دلار جذب سرمایه کرده است، از جمله ۱۷ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱. این شرکت اعلام کرد که فهرست سرمایه‌گذاران در اوراق قرضه قابل‌تبدیل شامل گوگل، سافت‌بانک ویژن فاند، Valor Equity Partners و سرمایه‌گذاران پیشین QuEra، از جمله QVT Family Office، Safar Partners و سایرین است.

QuEra از اعلام ارزش‌گذاری خودداری کرد، اما یووال بوگر، مدیر ارشد عملیاتی این شرکت، اظهار داشت که این سرمایه‌گذاری در مقایسه با دور قبلی افزایش بسیار قابل‌توجهی داشته است. او افزود:
«می‌دانم که احتمالاً شما حدس خوبی درباره ارزش‌گذاری یک دور تأمین مالی ۲۳۰ میلیون دلاری دارید.»

حدس محافظه‌کارانه ما ۴۰۰ میلیون دلار است، اما با توجه به اینکه این تأمین مالی از نوع اوراق قرضه قابل‌تبدیل است، هر اتفاقی ممکن است رخ دهد.

یک جزئیات مهم باعث شده است QuEra یک جهش قابل‌توجه داشته باشد: این شرکت در حال حاضر درآمدزایی دارد. به طور مشخص، اندی اوری به فروش ۴۱ میلیون دلاری یک رایانه کوانتومی QuEra به ژاپن اشاره کرد که در یک پروژه ابررایانه جدید، در کنار فناوری انویدیا (که محاسبات کلاسیک را اجرا می‌کند) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

علاوه بر این، این شرکت از طریق خدمات ابری نیز درآمد کسب می‌کند. در نوامبر ۲۰۲۲، QuEra شروع به ارائه خدمات محاسبات کوانتومی بر بستر AWS کرد و رایانه ۲۵۶-کیوبیتی نسل اول خود را در اختیار کاربران قرار داد. یووال بوگر اعلام کرد که این سرویس بیشتر برای آزمایش‌های پایلوت و اثبات مفهوم استفاده می‌شود.

QuEra قصد دارد این خدمات را به سایر ارائه‌دهندگان خدمات ابری گسترش دهد، اما تاکنون هیچ اعلام رسمی در این زمینه نکرده است. بوگر تأکید کرد که سرمایه‌گذاری گوگل – که توسط واحد Google Quantum AI پشتیبانی شده است – شامل هیچگونه وابستگی به Google Cloud Platform نیست.

رشد سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های کوانتومی

سرمایه‌گذاری QuEra بخشی از موج رو به رشد سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های محاسبات کوانتومی است. کمتر از دو هفته پیش، Alice & Bob، یک استارتاپ کوانتومی مستقر در پاریس، موفق به جذب ۱۰۴ میلیون دلار شد. شرکت Riverlane در کمبریج، انگلستان که روی فناوری اصلاح خطای کوانتومی کار می‌کند، ۷۵ میلیون دلار در آگوست گذشته دریافت کرد. همچنین، SEEQC که تولیدکننده تراشه‌های کوانتومی است، ۳۰ میلیون دلار در ماه گذشته جذب سرمایه داشت.

از سوی دیگر، گزارش‌هایی حاکی از آن است که Quantum Machines در اسرائیل نیز در حال جمع‌آوری ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه است، اما این شرکت از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده است.

بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری در این حوزه متعلق به Quantinuum است که در سال گذشته ۳۰۰ میلیون دلار با ارزش‌گذاری ۵ میلیارد دلاری جذب کرد. اکنون بحث‌هایی پیرامون عرضه عمومی سهام این شرکت با ارزش‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری مطرح شده است.

چالش اصلی: ایجاد رایانه کوانتومی کاربردی

با این حال، تاکنون هیچ رایانه کوانتومی کاملاً کاربردی و تجاری عرضه نشده است. اکثر شرکت‌های فعال در این حوزه روی روش‌های مختلفی برای بهبود خطاها و نرخ شکست محاسبات کار می‌کنند.

QuEra در تلاش است تا یک ابررایانه کوانتومی با اتم‌های خنثی بسازد که تا حدی متکی بر استفاده از لیزر برای خنک کردن اتم‌ها در فرآیند محاسباتی است تا میزان خطاها را کاهش دهد.

اندی اوری در مصاحبه‌ای گفت:
«ما معتقدیم که رویکرد معماری درستی را برای دستیابی به هدف نهایی – یعنی محاسبات کوانتومی با مزایای واقعی – در پیش گرفته‌ایم.»

او افزود:
«همکاری با شرکایی مانند گوگل و جذب افراد برجسته در این حوزه نشان می‌دهد که ما در مسیر درستی قرار داریم. QuEra اکنون در موقعیتی است که منابع، دانش علمی و نیروی انسانی آن، این شرکت را به یکی از معدود شرکت‌هایی تبدیل می‌کند که قادر خواهند بود اولین رایانه کوانتومی مقیاس‌پذیر و کاربردی را ارائه دهند.»

آینده محاسبات کوانتومی

با وجود روش‌های مختلف، پیشرفت در این حوزه بیشتر شبیه به یک ماراتن است تا یک مسابقه سریع، و هنوز خط پایانی مشخصی وجود ندارد.

الکس کیس‌لینگ، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل پیشین QuEra که فناوری اصلی این محصول را اختراع کرده، اکنون وظیفه نظارت بر پیاده‌سازی‌های فنی را بر عهده دارد. این شرکت، مانند سایر شرکت‌های فعال در حوزه کوانتومی، با مهلت‌های زمانی منعطف کار می‌کند تا به تدریج ایده‌های خود را به واقعیت تبدیل کند.

چشم‌انداز بلندمدت این فناوری بسیار وسوسه‌کننده است. با افزایش هزینه‌های محاسباتی و فشار فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی بر منابع پردازشی، صنعت در جستجوی راه‌حل‌های جایگزین و قدرتمندتر است. طرفداران محاسبات کوانتومی معتقدند که این فناوری می‌تواند همان راه‌حل باشد.

اندی اوری گفت:
«ما باور داریم که اگر بتوانیم به ۱۰۰ کیوبیت منطقی اصلاح‌شده از نظر خطا دست یابیم که قادر به اجرای یک میلیون دستورالعمل بدون خطا باشد، آن‌گاه کاربردهای مفیدی برای محاسبات کوانتومی فراهم خواهد شد که مزایایی نسبت به رایانه‌های معمولی خواهند داشت.»

او افزود:
«ما اعتقاد داریم که این فناوری ارزش فوق‌العاده‌ای برای حوزه‌هایی مانند علوم مواد، علوم زیستی، شبیه‌سازی و بهینه‌سازی ایجاد خواهد کرد.»

(به‌روزرسانی: گوگل رهبر این دور از تأمین مالی نیست.)

منبع: تک‌کرانچ

اشتراک گذاری:

آخرین مقالات پیشنهادی

دیدگاه‌ها

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دیتانید تو مراحل مختلف تحلیل داده می‌تونه به شما کمک کنه:
  1. امکان‌سنجی خواسته‌ها و تطبیق نیازمندی‌ها
  2. استخراج و تمیز کردن دادگان
  3. طراحی مدل‌های مناسب
  4. آموزش مدل براساس داده‌های به‌دست آمده
  5. استقرار مدل

آخرین اخبار

اخبار مشابه

مایکروسافت می‌گوید: رایانه‌های کوانتومی قدرتمند در چند سال آینده، نه دهه‌ها
مایکروسافت یک چیپ جدید به نام "مایورانا ۱" معرفی کرده است که به گفته این شرکت، می‌تواند امکان ساخت رایانه‌های کوانتومی را فراهم کند که قادر به حل ...
گوگل از استارتاپ کوانتومی بوستون QuEra، در دور تأمین مالی ۲۳۰ میلیون دلاری حمایت کرد
پس از پیشرفت‌های قابل‌توجه در تراشه‌های کوانتومی و اصلاح خطا (دو چالش کلیدی در محاسبات کوانتومی)، یک استارتاپ مستقر در بوستون به نام QuEra روز...